18 OKTOBER  DAAN BOS

Daan Bos ( onderzoeker ), vertelt over ‘ Duurzaamheid ‘.

 

Het Verhalenhuis van 18 oktober op de Buytenhof in Rhoon gaat over duurzaamheid. Na een diner krijgen de aanwezigen een lezing van Daan Bos. Hij is binnen de gemeente Albrandswaard bestuurslid van de Stichting Energie Collectief Albrandswaard. Deze stichting ondersteunt gemeente, bedrijven en particulieren op het gebied van de energietransitie.

Beroepsmatig is Daan bezig met de ontwikkeling van duurzame bouwmaterialen op grote industriële schaal. Denk aan vervanging voor cement, duurzaam staal en asfalt. Ook adviseert hij het Havenbedrijf Rotterdam op het gebied van duurzame infrastructuurontwikkeling. Daarnaast is hij al jarenlang betrokken bij het omvormen van een van de Rotterdamse kolenterminals tot een opslagbedrijf voor voedingsmiddelen.

Daan: ,,De infrastructuur ontwerpen wij op een duurzame wijze. Hoe we dat doen wil ik graag uitleggen in het Verhalenhuis. Aan de hand van mijn levensverhaal wil ik vertellen hoe ik in aanraking ben gekomen met het thema duurzaamheid, hoe het mij aangreep en hoe ik probeer om mijn persoonlijke en beroepsmatige leven op een duurzame manier in te richten. Ik zal in mijn verhaal veel nadruk leggen op klimaatverandering, energietransitie, kringlopen en de samenleving.’’

Als extra toevoeging wil de programmacommissie van het Verhalenhuis mensen graag uitnodigen om te helpen bij het bereiden van de gezamenlijke maaltijd. Want naast samen eten, verbroedert samen koken ook en dat past dus helemaal in het concept van het Verhalenhuis.

Lijkt het u leuk voorafgaand aan een van de komende Verhalenhuizen mee te koken, dan bent u van harte welkom in de keuken van de Buytenhof. Over de data waarop gekookt wordt, meestal één of twee avonden voorafgaand aan het Verhalenhuis, zult u nog nader worden geïnformeerd. Aanmelden hiervoor kan bij joolvanderent@debuytenhof.nl.

 

 

Categories: Lezingen

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.