RIEN HEIJBOER ORTHOPEED van NEDERLANDS ELFTAL

 

De bekende Rotterdamse orthopeed Rien Heijboer van het Erasmus MC gaat met pensioen. Maar hij blijft wel betrokkenen bij de opleiding van jonge orthopeden en verder als consultant verbonden aan het Nederlands Elftal en Feyenoord. Bij de laatste club was hij de vaste chirurg. Heijboer smeedt momenteel samen met paleontoloog Jelle Reumer – oud-directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam – plannen voor een essay over de evolutie van het heupgewricht bij rennende dieren en sportende mensen.

Dat Heijboer zo’n veelgevraagd chirurg is geworden binnen de Nederlandse topsport heeft te maken met zijn specialisme: arthroscopische chirurgie, oftewel kijkoperaties in de gewrichten. Toen hij eind jaren tachtig discuswerper Erik de Bruin en voetballer John de Wolf van een blessure verloste, ging het snel met zijn bekendheid. Topsporters met hardnekkige blessures werden naar hem verwezen: schaatser Marianne Timmer, de voetballers Ebi Smolarek en Robin van Persie, tennisser Richard Krajicek, de atleten Ellen van Langen en Erik de Bruin.

Heijboer draagt zijn patiënten over aan de orthopedisch chirurgen Duncan Meuffels en Tom Piscaer en aan de sportartsen Robert-Jan de Vos en Adam Weir. Zij gaan binnen het Universitair Sport Medisch Centrum het wetenschappelijk onderzoek naar blessures in de topsport verder ontwikkelen.


0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.