Het verhalenhuis naar een nieuwe locatie De Wagenmaker  – nieuw programma in 2020

Voor het nieuwe jaar maakt vrijwel iedereen goede voornemens maar het verhalenhuis maakt ze waar!

 

 

 


Vanaf 23 januari begint de nieuwe programmering op een nieuwe locatie: Restaurant de Wagenmaker aan de achterweg 21 te Poortugaal. Eigenaar Arie Jordaan is blij met de komst en zal een goede gastheer zijn.

Voorzitter Jaap Kooimans van het Verhalenhuis: Als locatie hebben we helaas afscheid genomen van boerderij de Buytenhof waar we sinds de oprichting in 2018 zijn begonnen.  Ad Visser wil het graag een beetje rustiger aan gaan doen. Vanwege drukke werkzaamheden is het helaas niet langer te combineren met de volle agenda van de Buytenhof. We zijn Ad en zijn team bijzonder dankbaar voor de mooie tijd die we in de Buytenhof hebben gehad!

Bij oprichting was ooit al bedacht om na enige tijd van locatie te rouleren zodat heel Albrandswaard zou kunnen genieten van mooie verhalen.

Het leek het bestuur van het Verhalenhuis daarom een goed idee om na twee jaar te verhuizen naar Poortugaal.

Het programma begint het nieuwe jaar bijzonder goed: Joop van de Hor, oud politievoorlichter, journalist, reporter en schrijver staat garant voor een mooi verhaal.

De avond is een tweeluik. In het eerste gedeelte zal hij samen met mevrouw Jopie Roye (86) uit Rhoon over haar ervaringen in de Tweede wereldoorlog praten. Het tweede gedeelte zal gaan over zijn boeken over het verzet op Heijplaat en oorlog in de omgeving Waalhaven.

De formule van de avond is niet veranderd. De inloop is vanaf 18.00 uur, de maaltijd begint om 18.30 uur. Na de maaltijd is het podium voor de spreker(s) en uiterlijk 21.00 uur sluiten we af.